A figyelem az mindig az elítélteké.
Ez így jól is van - de akkor már vessük pillantást az őrök vagyis az ott (dolgozókra)
A viselkedésben nem mindig különbözik a rab és a hivatalos személy van hogy csak a ruha különbözteti meg őket.
 
Lehet, hogy ezt választotta hivatásként, lehet tanult érte, lehet csak ez volt elérhető számára. 

Mégis ,időnként megérdemelnének, több figyelmet ugyanis a fizikai erőnlét lehet, hogy feltétel kellene, hogy legyen???
Persze mindenkinek van egy bizonyos testalkata, de ezen a szakterületen szerintem megkövetelhető lenne!! 
 
A tapasztalat az az ellenkezőjét mutatta. Biztos vagyok abban is hogy nem tartozik a legjobban fizetett állások, munkahelyek közé (ma már elég kevés ez a hely ) mégis így ezeknek az intézményeknek a tekintélye csökken. esetleg ha ,,szökés", ,,felkelés", ,,zendülés","lázadás", stb. esemény történne érdekes lenne az az intézkedés.
Na jó azért vannak ott fitt őrök is  na meg kutya aki tud futni  

Azt félve jegyzem, meg hogy némelyik már ott tart, hogy alig vonszolja magát, mert akkora darab. Kétlem azt ha (lenne) erőnléti felmérés akkor ezek a személyek megfelelnének ennek a követelménynek. 
 

A szellemi és tudásszint az a feladatnak, a képzésnek biztos megfelelő, amit nem lehet megítélni. Évek, amit már ledolgoztak inkább a tapasztalatokat tükrözik,nem a szakértelmet. Vannak, vagyis jönnek az új kis őrmesteri rangot betöltő fiatal dolgozók, őket hamar idomítják mindkét oldalról mármint a fogvatartotti és a munkatársi oldalról.
A helyi speciális szabályokat hamar elsajátítja , alkalmazkodik az adott műszakban dolgozó kollégák elvárásaihoz,szeszélyeihez.Közben megtanulja megízleli milyen ha hatalom van a kezében :)
Természetesen ide csak az erre rátermett, határozott, pszichikailag erős ember engedném. A hangja az mindegyiknek megvan!!! A többit meg nem érdemes firtatni. 

Azt tudni kell , előfordul, vannak sokkal magasabban kvalifikált emberek is elítélve, mint egy szolgálatot teljesítő őr.
Igen ám , csak ez érdekes dolgot hoz ki mind a két félből.

Adott esetben előjön a hatalommal való visszaélés vagy "túlkapás" vagy nem is tudom, mi lenne erre a megfelelő meghatározás. Az erő fitoktatos .... vagy valami ilyesmi 

 szivatás.hu  
Az alkalmazkodást, az alázatosság, a hallgatást, a rendszabály betartását, a következetességet, a tolarenciát, a tiszteletet a fogvatartottnak (kéne) megtanulni-betartani.
Több,kevesebb sikerrel esélyes a mutatvány, csak mindenkinek más és más a neveltetése és ott nem éppen a mintapéldányok gyűlnek össze.
 
Nem egyszerű úgy dolgozni, hogy nem tudjuk eldönteni ezen a zárt helyen vajon ki is van(elítélve) bezárva még úgy is hogy a műszak végén hazamehet.(az őrök) :D

Bár azért van olyan aki élvezi azt a szerepet hogy legalább ott uralkodó szerepet játszhat. 
 
foly.köv.

Szerző: ennmary  2012.12.02. 13:57 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dorton.blog.hu/api/trackback/id/tr594942886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása