Az emberekből csak úgy burjánzik az előítélet!
Mindenki csak a szubjektív megítélés híve.
A valóság valahogy mindenkit hidegen hagy érdekesebb a jó kis szaftos pletyka. Az igazság van mikor unalmas story. 
 

Az pedig, hogy kiemelnek néha személyeket (,,sztárokat") akik valamilyen oknál fogva nem tudtak kibújni a felelősségre vonás alól, tehát a letöltendőt (nem tudják megvenni kilóra) és bevonulnak nagykegyesen. Majd tőlük hangos a sajtó nyomon követik, szemmel kísérik, nehogy valami baja essék, feszegetjük a témát milyen nehéz a családjának, mekkora anyagi gond ez nekik... ez több embernél kiveri a biztosítékot, mert mindenki ugyan ebben a cipőben jár. 

Nem utolsó sorban a nagyon minimális büntetését letöltve gyorsan visszazökken a hétköznapokba, és már anyagi megfontolásból ki is ad egy könyvet a megpróbáltatásairól. Ugyan már,-- ,,megszárad a hajam és mindjárt sajnálni kezdem"-- 
a sok más elítélt-fogvatartott családja min megy keresztül??? Kíváncsi arra valaki is? 
NEM
 Vannak helyzetek mikor sokkal, de sokkal rosszabbul élik meg a büntetést a hozzátartozók. Tartják a lelket a bent lévőben közben saját magát emészti,és küzd az érzelmeivel, hogy abból ne érezhesse a ,,bűnelkövető" (most mindegy, hogy kit is hoznék fel)fogalmazzunk inkább úgy , hogy első bűntényes.
A továbbiakban sem a többszörösen visszaesőkre gondolva írok gondolatokat. 

Nagy probléma mikor kiesik a körforgásból valaki, aki addig fontos szerepet töltött be egy család életében. Nélküle kell megoldani a továbbiakban az adódó ügyek intézését, az anyagiak előteremtését, ezen felül még az ő ellátását is.

Itt megemlíteném, az gondolják sokan - bekerül valaki egy Büntetés- Végrehajtási Intézetbe és majd ott szépen megkap minden ellátást. Végül is az alapokat tekintve ez igaz is. 
Viszont tegyük hozzá a szükséglet odabenn is sokkal nagyobb, mint az alap ellátás.
Látjuk a TV-ben milyen szép és jó körülmények között vannak elhelyezve a rabok.
Mert ezt akarjuk látni.A valóság,az, csak egy kicsit tupírozva.
Itt is mindennek két oldala van amit megmutatunk és amit nem .
  
foly. köv.

Szerző: ennmary  2012.12.02. 13:58 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dorton.blog.hu/api/trackback/id/tr664942892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása